Drukkwaliteit LC beloond met internationale prijs

NDC Mediagroep heeft met de Leeuwarder Courant, de International Newspaper Of The Year Award gewonnen. De jury prijst het dagblad voor de ,,moderne en strakke opmaak, het effectieve gebruik van kleur en de uitmuntende drukkwaliteit.’’

Naast de LC waren nog vijf kranten genomineerd: China Daily, Financial Times, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Kleine Zeitung (Oostenrijk) en The Guardian Weekly. Bedrijfsleider Henk Pronk van NDC Print is ,,superblij’’. Hij kreeg de prijs woensdagavond uitgereikt tijdens een gala-avond in Londen. ,,Deze prijs is een grote erkenning van de professionaliteit van onze drukkers’’, zegt hij.

Het is de tweede keer dat de Leeuwarder Courant internationaal in de prijzen valt. In 2013 won de krant de European Newspaper of the Year Award voor de vormgeving .

Newspaper of the Year Award is één van de 21 prijzen die worden uitgereikt door Newsawards, een Britse organisatie die het belang van dagbladjournalistiek benadrukten en bijzondere prestaties in de nieuwsmediamarkt beloont.

Nieuws

Meest gelezen