Drugslab in loods Berltsum, politie houdt twee mannen uit Den Haag aan (+video)

FOTO LC

Op de kruising van de Wiersterdyk en de Kamp aan de noordkant van Berltsum is donderdagavond een drugslaboratorium ontdekt. Het drugslab zit in een loods.

Een landelijk, gespecialiseerd team van de politie is vrijdag in Berltsum aangekomen om onderzoek te doen en het drugslab te ontmantelen. De omvang is ‘redelijk groot’ voor Noord-Nederlandse begrippen, aldus de politie.

Er zijn donderdagavond twee verdachten aangehouden ‘op verdenking van het vervaardigen van harddrugs’, meldt de politie. Beide mannen (34 en 39 jaar) komen uit Den Haag.

Het gaat om synthetische stoffen. De politie trof geen eindproducten aan. Mogelijk werd er xtc gemaakt.

De politie kreeg even voor negen uur ‘s avonds een tip uit het dorp. Een voorbijganger zag meerdere personen bij de loods en vertrouwde de situatie niet, mede omdat op het bewuste adres al eens eerder drugs is gefabriceerd.

Niet veel later zag de melder dat twee mannen de loods verlieten. Zij vluchtten via de weilanden.

Een van de mannen kon snel worden opgepakt aan de Moddergatsreed. De andere zat in een rietkraag achter de loods.

Agenten roken vervolgens een sterke chemische lucht bij het gebouw. De regel is dan dat de politie enkel met perslucht naar binnen gaat. Dat doet het landelijke team vrijdag.

De omgeving van de loods blijft voorlopig afgezet. De polite verwacht dat het onderzoek tot in de avond in beslag neemt.

Nieuws