Drie verdachten aangehouden voor afvaldumpingen op A7

Onbekenden hebben maandag in alle vroegte opnieuw afval gedumpt en in brand gestoken op de A7 bij Marum. Foto: Noordernieuws

Voor het dumpen van afval op de A7 bij Marum en Frieschepalen op 28 juli en 1 augustus zijn vorige week en vandaag in totaal drie verdachten aangehouden.

Vorige week maandag werd een 50-jarige man uit Opende aangehouden op verdenking van het leveren van asbestplaten die later op de A7 werden gedumpt. Een dag later werd een man (22) uit de gemeente Achtkarspelen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de afvaldumping. Dit tweetal is nog wel verdachte, maar zit niet meer vast.

Op dinsdag, vandaag, werd een 30-jarige man aangehouden op verdenking van hetzelfde vergrijp, eveneens afkomstig uit de gemeente Achtkarspelen. Hij werd dinsdag gehoord.

Verder werd onlangs een trekker in beslag genomen, die mogelijk gebruikt is bij de dumpingen.

De politie meldt dat het onderzoek doorgaat en dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Eerdere aanhoudingen

Begin augustus werden al meerdere verdachten aangehouden voor de afvaldumpingen. Twee mannen uit Opende (19) en de gemeente Westerkwartier (32) zitten nog vast. Een 20-jarige Gorredijkster is op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte.

Nieuws

menu