Dr. Denker wacht op antwoord

Hij is de brenger van onvervalst kerstgeluk en de kraker van intellectuele ego's. Morgen ligt de kerstpuzzel van Dr. Denker weer in de schappen.

Hij is de brenger van onvervalst kerstgeluk en de kraker van intellectuele ego's. Morgen ligt de kerstpuzzel van Dr. Denker weer in de schappen.

Volgens sommigen is hij de enige persoon die ooit een levende Yeti zag. Anderen beweren dat hij de grootste verzameling vuistbijlen ter wereld heeft.

De lezers van Leeuwarder Courant kennen hem enkel als Dr. Denker. Morgen ligt zijn kerstpuzzel weer in de krantenschappen. Wie is deze nachtrustverstorende cryptogrammengoeroe eigenlijk?

Geen idee. De identiteit van Dr. Denker is het best bewaarde geheim sinds de deelname van Willem Alexander onder een valse naam (W.A. van Buren) aan de Elfstedentocht in 1986. Dr. Denker weigert beleefd doch beslist elk interviewverzoek en gaat alleen in vermomming over straat. Alleen een krantenjongen zou zijn ware identiteit kennen, maar deze weigert dat te bevestigen.

Feit is dat de Leeuwarder Courant met kerstpuzzel extra populair is. Er worden duizenden extra kranten gedrukt.

Dr. Denker doorbreekt echter bij hoge uitzondering het stilzwijgen, alleen om zijn ongenoegen te uiten over websites die de antwoorden op zijn kerstpuzzel tonen.

Wat is het probleem dokter?

,,Deze sites bederven het puzzelplezier. Mensen zijn er dag en nacht mee bezig. Soms lukt het niet om die ene puzzel op te lossen en dan kijken ze toch even op zo'n website. Dan ontdekken ze dat ze het antwoord ook zelf hadden kunnen achterhalen en volgt de teleurstelling. Het is ook niet eerlijk voor de mensen die hun oplossingen opsturen en alles zelf hebben opgelost terwijl anderen op zo'n website keken.''

Hoe komen die websites aan de antwoorden?

,,Ze werken als een soort forum. Je stuurt je oplossing ernaartoe en die komt dan op de website te staan.''

Laatste vraag Dr. Denker

,,Ja?''

In de aankondiging van de puzzel in de krant van woensdag staat een afbeelding van Poetin. Kunt u daar iets over zeggen?

,,…….''

Dr. Denker?

Tuutuuutuut.

Nieuws

menu