In een weiland in Morra komen 4222 poppen om aandacht te vragen voor vluchtelingenkamp Moria

Morra.

Op 2 april aanstaande moeten er 4222 poppen in een weiland bij Morra staan. Die moeten aandacht vragen voor alleenreizende vluchtelingkinderen in Griekenland.

Het gaat om een burgerinitiatief, waarbij mensen, dorpen, wijken en scholen in Noord-Nederland wordt opgeroepen om de ruim 4000 poppen te maken. De jassen, truien en t-shirts die de poppen dragen gaan later op transport naar een vluchtelingenkamp.

,,We willen hiermee aandacht vragen voor de kinderen in Kamp Moria en alle gevluchte kinderen in Griekenland en er zo voor zorgen dat de prioriteit om deze kinderen te helpen bovenaan de agenda komt van het nieuwe kabinet en de Tweede Kamer,’’ zegt Sharon Postma, een van de drie initiatiefnemers.

Volgens Postma kan het maken van de pop ook voor gesprekken zorgen aan de keukentafel en op scholen. ,,Over in welke omstandigheden de kinderen daar leven. Door kinderen en jongeren te betrekken hopen we de politiek van morgen positief te beïnvloeden zodat zij later andere keuzes maken.’’

Op www.kampmorra.nl zijn instructies te vinden voor het maken van een pop, en kunnen mensen en organisaties zich aanmelden.

Nieuws

menu