Vrouw (58) uit Dokkum overleden bij kettingbotsing op de A32

Foto: Jaring Rispens Foto: Jaring Rispens

Bij een flinke kettingbotsing op de A32 bij Akkrum is dinsdagavond een 58-jarige vrouw uit Dokkum overleden. Volgens de politie zijn er 19 gewonden gevallen. Tientallen auto’s hebben elkaar geraakt. De weg in de richting van Leeuwarden was de hele nacht afgesloten.

De politie zegt dat er dertig auto’s betrokken zijn bij de kettingbotsing. Volgens de politie zijn 19 mensen gewond geraakt. Twee mensen hebben ,,wat zwaarder letstel’‘ dan de andere zeventien, aldus de politie.

De politie bracht tientallen mensen die bij de kettingbotsing betrokken waren naar een school in Akkrum. Daar werden ze opgevangen en eventueel behandeld aan lichte verwondingen. De gemeente Heerenveen was via een speciaal telefoonnummer te bereiken voor mensen die geen contact konden krijgen met bekenden die mogelijk betrokken waren geraakt bij de kettingbotsing op de A32 bij Akkrum of een uur later bij de kettingbotsing op de A7 (ter hoogte van de afrit naar de A32).

Daarbij waren 40 auto’s betrokken. Acht personen moesten naar het ziekenhuis. De inzittenden werden opgevangen of met een Arriva-bus thuisgebracht.

Nieuws

Meest gelezen