Dit is het goede nieuws van deze week: deze producten worden goedkoper en onvoorstelbaar veel diersoorten

De tuin zit vol kleine kikkers. FOTO JILMER POSTMA

Iedere vrijdag doen we een greep uit het goede nieuws dat afgelopen week in de Leeuwarder Courant en op LC.nl verscheen. Hartverwarmende, grappige of optimistische verhalen waarmee we je met een glimlach de dag insturen.

Dit wordt allemaal goedkoper

Alles wordt duurder. Daar hoor je veel over en het klopt ook. Maar er zijn ook producten, die juist goedkoper worden . Zo betaal je een stuk minder voor een autoverzekering. Ook elektrische boormachines, televisies en condooms zijn in prijs verlaagd.

Nieuwe winkel in voormalig Tivoli pand

Nog meer goed nieuws voor mensen, die graag winkelen. Studio 8, een zaak in sneakers, kleding, sierraden en woonaccessoires, gaat uitbreiden. De winkel trekt in het pand, waar vroeger bioscoop Tivoli zat . De bars van de bioscoop blijven staan. ,,Voor bijvoorbeeld avondshoppen”, vertelt eigenaar Debby van der Henne.

Onvoorstelbaar veel diersoorten

Weg van het centrum is er nog meer goed nieuws. Op een boerenerf in Lippenhuizen kom je onvoorstelbaar veel diersoorten tegen. De eigenaren maakten er in 25 jaar tijd een natuurparadijs van. Van slangen tot eekhoorns, uilen en dassen: de dieren worden als een magneet aangetrokken door het mooie erf.

Rapworkshop voor jonge vluchtelingen

Het was mogelijk het tegenovergestelde van de rust en kalmte, die te vinden is op het boerenerf in Lippenhuizen. De rapworkshop van Solidair Friesland , waar jonge vluchtelingen even afleiding konden vinden. Ze rapten over liefde, liefdesverdriet en de oorlog in Syrië. Het plezier spatte van de jongeren af, die luidkeels meezongen en klapten.

Michelle deelt haar mentale problemen op TikTok en helpt daar anderen mee

Ook voor Michelle was het leven niet altijd makkelijk. Ze rapt niet over haar problemen, maar deelt haar problemen met haar volgers op TikTok . ,,Ik krijg daar veel reacties op. Van mensen die met dezelfde problemen zitten of mensen die mij aanmoedigen.”

Uniek kunstwerk: grootste wandschildering van Noord-Nederland

En de grootste wandschildering (25 bij 40 meter) van Noord-Nederland komt in Stroobos . Het kunstwerk bedekt straks de hele zijkant van de loods van scheepswerf Barkmeijer. Het schilderij moet uniek worden. Kunstenaar Van Tuinen: „Het kunstwerk moet niet inwisselbaar zijn, ik probeer niet in herhaling te vallen. Het is geen muursticker die je overal op kunt plakken.”

Nieuws

menu