Dit is het goede nieuws van deze week: allemaal goud in supersportweek

Abert Visser is eindelijk de beste. FOTO TOM COEHOORN

Iedere vrijdag doen we een greep uit het goede nieuws dat afgelopen week in de Leeuwarder Courant en op LC.nl verscheen. Hartverwarmende, grappige of optimistische verhalen waarmee we je met een glimlach de dag insturen.

Sneekweek, Freule, SKS-skûtsjesilen: het was een supersportweek in Friesland. De highlights van een warme week met veel publiek op de wal en langs het veld:

Surfen op Sneekweek

Windsurfen is weer populair. De 85ste Sneekweek sinds 1934 kende deze week een noviteit en een ‘gouwe ouwe’. Nieuw was de tweede wedstrijdbaan, die onder andere ruimte bood aan windsurfers. Zij keerden na 32 jaar terug in de Sneekweek. In vier categorieën gingen Harold Elfring (twee keer), Ron Hartog en Marga Stalman er met het goud vandoor.

SKS-goud

Nog iets langer geleden: het SKS-skûtsje van Lemmer haalde na 34 jaar eindelijk het Sulveren Skûtsje weer eens binnen. Voor eigen publiek in de Lemster Baai zeilde schipper Albert Visser (60) donderdag naar het kampioenschap. Visser moest alleen z’n grootste concurrent en neef, Douwe Visser van Grou, voor blijven om kampioen te worden - en dat lukte.

Nieuwe Freule-winnaars

Morra-Lioessens werd woensdag voor het eerst in de historie winnaar van kaatspartij de Freule . De 120ste editie van de Freulepartij werd een prooi voor het partuur van Morra-Lioessens. Folkert Jelmer Visser, Douwe Dijkstra en Johan Sipma versloegen in de finale Raerd (Jens Kooistra, Jelmer Foppe Drijfhout en Sybrand Veldhuis) met 5-3 6-4.

Zwemgoud uit Oosterwolde

De Nederlandse estafettezwemsters hebben bij de EK in Rome verrassend het goud gepakt op de 4x200 meter vrije slag . Het jonge Oranje-kwartet, bestaande uit Imani de Jong, Silke Holkenborg, Janna van Kooten en Marrit Steenbergen uit Oosterwolde, veroverde in het openluchtzwembad in het Foro Italico de Europese titel in 7.54,07.Zeilen in de gracht

En nog even over de Sneekweek: de nieuwe organisatie wil voortaan de binnenstad veel meer betrekken bij het watersportspektakel. Niet alleen maar zeilen en zuipen dus, maar meer culturele en sportieve activiteiten voor gezinnen dus.

Het zeilen naar de stad halen lukt al heel aardig, bleek deze week bij Optimist on Tour. Zeilen en suppen kon nu ook in de stadsgrachten.


Nieuws

menu