Deze zes Friezen staan op de nieuwe Boerinnen- en Boerenkalender

Jorrit Kuperus uit Legemeer. FOTO MONIQUE HEFTI-SUTMAN

Maar liefst zes Friezen prijken op de nieuwe editie van de Boerenkalender en de Boerinnenkalender: twee Friezinnen schopten het tot de jubileumeditie van de Boerinnenkalender en vier Friezen tot de Boerenkalender.

De Boerinnenkalender wordt dit jaar voor de tiende keer uitgegeven, de Boerenkalender wordt dit jaar voor de derde keer gedrukt.

Vorig jaar stond er geen Friese boerin op de kalender, dit jaar zorgen Annie Dijkstra uit Drachtstercompagnie en Silke Vlaanderen uit Lichtaard voor Friese inbreng. De Friese boeren zijn ook flink vertegenwoordigd op de nieuwe kalender: Chris de Jong uit Jirnsum, Jorrit Kuperus uit Legemeer, Meindert Lieuwe Jansma uit Metslawier en Sjoerd Dijkstra uit Reduzum kwamen op de kalender terecht.

De vrouwen werden gekozen uit een recordaantal van 316 kandidaten. Hier tegenover staan ‘slechts’ tientallen mannelijke aanmeldingen. De kalendermakers roepen boeren daarom op om zich ook aan te melden.

Beide kalenders worden vrijdag gepresenteerd in de soos van USRA, een studentenvereniging van de agrarische hogeschool in Dronten.

Nieuws

menu