Deze tien video's werden in 2020 het best bekeken op lc.nl en onze socials

Deze video's werden in 2020 het best bekeken op lc.nl

Duizenden knuffelberen in het Abe Lenstra-Stadion, een radiografisch bestuurbare wagen als ober en de laatste wens van Jetze Nagel uit Makkum. Dit zijn de best bekeken video’s van 2020 op onze website en sociale media.

Folkert-Hans Tolsma uit Opende bouwde een coronaproof-muziekfiets

Door de coronacrisis zitten veel muzikanten werkloos thuis, want optreden voor publiek is onder de huidige RIVM-richtlijnen nagenoeg onmogelijk. Tolsma - trompetter, saxofonist en zanger - besloot zich er niet bij neer te leggen en bouwde een coronaproof-muziekfiets. Dat toverde bij veel mensen een lach op het gezicht.

Een kijkje achter de schermen bij nieuwe Kameleon-film

Hielke en Sietse Klinkhamer komen in 2021 terug op het witte doek. In de zomer namen we een kijkje achter de schermen en maakten kennis met de nieuwe Hielke en Sietse, gespeeld door Sens en Imme Gerritsen.

Zo bedienen ze bij Fellini op 1,5 meter afstand: met een op afstand bestuurbare Mercedes

Hoe bedien je de mensen op je terras als je anderhalve meter afstand moet houden? Willem Nicolai, eigenaar van restaurant Fellini aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden, kwam begin mei met een inventieve oplossing: een radiografisch bestuurbare wagen als ober.

‘Sommigen zijn net kikkertjes’: Franeker heeft eerste spa voor baby’s

In Franeker opende in augustus de eerste Baby Spa van Friesland, Sparkle. Je kunt er je baby volledig laten ontspannen in water dat vrij is van chemicaliën.

Jongeren op camping Appelhof: ‘De sfeer was gelijk verpest’

Tientallen jongeren vierden een onbezorgde vakantie op jongerencamping Appelhof op Terschelling tot dat er corona op de camping werd geconstateerd. De GGD richtte een testcentrum in, in kerkgebouw ET-10 in Midsland, in de buurt van de camping.

Lara van Ruijven in Thialf voor haar langzaamste en laatste ronde ooit

Shorttrackster Lara van Ruijven reed op 22 juli haar laatste ereronde over het ijs van Thialf. Een laatste, langzame en indrukwekkende ronde voor de vrouw die ooit geschiedenis schreef met de eerste Nederlandse wereldtitel.

Rondkijken op de nieuwe schepen van Doeksen

Veel later dan verwacht nam Rederij Doeksen in juli een van de twee nieuwe catamarans in de vaart. We maakten beelden bij de presentatie van het nagelnieuwe schip.

Duizenden KiKa-beren op tribunes bij competitieduel SC Heerenveen

De berenactie van SC Heerenveen ging in oktober de hele wereld over. Het leverde de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) ruim 313.000 euro op. SC Heerenveen zette tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen 15.000 knuffelberen op de tribune van het Abe Lenstra-stadion.

De laatste wens voor Jetze Nagel (70) uit Makkum: nog één keer Kleintje Pils

Op de finishlijn van zijn leven heeft Jetze Nagel een wens. Hij wilde niets liever dan zijn vrienden van Kleintje Pils nog eenmaal zien en horen. Dat werd geregeld.

Bewoners van verpleeghuis Ikenhiem knuffelen, aaien en kussen pony Daisy

Een rondje lopen, knuffelen, aaien en zélfs kussen. Shetlandpony Daisy van Chantal Schaper uit Tjalleberd bracht op allerlei manieren een pleziertje voor bewoners van Ikenhiem in Beetsterzwaag. De een reageerde met een brede glimlach op de komst van Daisy, de ander was tot tranen geroerd.

#

Bekijk meer video's op: lc.nl/video

Nieuws

menu