Dertien Friese cultuur- en natuurprojecten krijgen geld van Prins Bernhard Cultuurfonds

Het panorama van het Friese landschap door de ogen van mensen met een psychiatrische achtergrond. Foto: Niels de Vries

Dertien cultuur- en natuurprojecten krijgen in totaal 23.500 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het gaat om projecten uit onder andere Drachten en Heerenveen.

Voor de Stichting Panorama InsideOUT Fryslân stelt het fonds 3000 euro beschikbaar. De stichting wil opnieuw een panorama exposeren in het Adverium in Drachten. Dat panorama is gemaakt door (ex-)psychiatrische patiënten.

Ook is er 2000 euro voor de stichting Thuishaven om het International Short Documentary Film Festival Plons te organiseren. Thuishaven vertoont dan op een schip dat is ingericht als filmzaal korte documentaires.

3000 euro is er ook voor een concert in Heerenveen van de stichting Collegium Vocale Fryslân. De organisator van koorprojecten werkt daarvoor samen met het Nederlands Kamerkoor.

Het Cultuurfonds roept cultuur- en natuurorganisaties op om vooral aanvragen in te blijven dienen, juist omdat de sector het moeilijk heeft. Het fonds toont zich daarnaast coulant met het uitbetalen van de eerder toegezegde bedragen, ook al gaan evenementen of projecten niet (geheel) door.

Nieuws

menu