Demissionair minister De Jonge bezoekt in Medisch Centrum Leeuwarden ongevaccineerden die nu spijt hebben dat ze geen coronaprik hebben gehad

Demissionair minister Hugo de Jonge bezoekt vaccinatiespijtoptanten in Medisch Centrum Leeuwarden. FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF

Hugo de Jonge heeft donderdag rond het middaguur in het Medisch Centrum Leeuwarden ongevaccineerden gesproken die nu spijt hebben dat ze geen coronaprik hebben gehad. De demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport liet zich door onder andere longarts Wouter van Geffen rondleiden door het ziekenhuis.

In MCL heeft volgens longarts Van Geffen een groot aantal ongevaccineerde coronapatiënten gelegen die in veel gevallen spijt als haren op hun hoofd hadden van het links laten liggen van de coronaprik.

Van Geffen trof de minister begin september in Oisterwijk bij de onthulling van een monument voor alle slachtoffers van de coronapandemie en de medewerkers uit de zorg. De longarts wekte met zijn ontboezeming over vaccinatiespijtoptanten de nieuwsgierigheid van De Jonge, waarop het besloten werkbezoek in gang is gezet. Aan het bezoek is op dringend verzoek van VWS uit voorzorg geen ruchtbaarheid gegeven. De ‘corona-minister’ is geregeld het mikpunt van bedreigingen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu