Deel van N361 bijna een week afgesloten vanwege wegwerkzaamheden

Asfalteringswerkzaamheden. FOTO PROVINCIE FRYSLÂN

De N361 is vanaf maandag 29 november om 06.00 uur tussen de rotonde bij Gytsjerk en het kruispunt E10 afgesloten voor verkeer. Er wordt dan aan de weg gewerkt.

De verwachting is dat de weg zaterdag 4 december om 17.00 uur weer gebruikt kan worden. Op de weg komt een nieuwe asfaltlaag te liggen tussen de rotonde bij Gytsjerk en de kruising met de Rinia van Nautaweg. Ter hoogte van deze kruising is een brug aangelegd. Ook is de wegconstructie aangepast. Aan beide kanten van de weg komen smalle stroken lichtgekleurd asfalt.

Het werk wordt gecombineerd met het aanpassen van de wegbelijning tussen de Rinia van Nautaweg en kruispunt E10. Eerst worden de middenstrepen op de weg verwijderd. Daarna komt er nieuwe belijning aan de zijkanten.

De bussen van Arriva (lijnen 51 en 651) rijden tijdens de werkzaamheden niet. In plaats daarvan rijdt er vanuit Dokkum een bus via Rinsumageast, Damwâld, Broeksterwâld en de Sintrale As naar Leeuwarden. Vanuit Aldtsjerk, Oentsjerk of Gytsjerk rijdt een pendelbus tussen Rinsumageast en Gystjerk Straathofweg.

Vanuit Leeuwarden rijdt een bus via de Sintale As via Broeksterwâld, Damwâld, Rinsumageast naar Dokkum. In Rinsumageast kan de reiziger uitstappen en instappen in de pendelbus. De pendelbus rijdt naar Aldtsjerk, Oentsjerk en Gytsjerk.

Fietsers en voetgangers hebben geen last van de werkzaamheden. Het overige verkeer moet via de Sintrale As rijden.

Nieuws

Meest gelezen