'De temperatuur had iets hoger gemogen'

De familie Van den Berg aan de eettafel voor de tent.

Hoe vieren toeristen vakantie in Friesland deze zomer? In de rubriek De Toerist zijn elke dag vakantiegangers aan het woord. Vandaag: Pim (43), Kirsten (42), Tess (11), Kay (8) en Linn (5) van den Berg. Kirsten doet het woord.

Camping bij Molecaten Park ’t Hout in Bakkeveen staat vol met vakantiegangers. Over de straatjes wordt gefietst, mensen liggen op ligstoelen voor de tent of zitten rustig aan het middageten. Net als de familie Van den Berg uit Enschede, die net klaar is met lunchen.

Hoe zijn jullie in Bakkeveen op de camping terechtgekomen?

,,Vanwege corona hebben wij besloten om niet naar het buitenland te gaan. We zijn eigenlijk nog nooit echt in Friesland op vakantie geweest. Dus hadden we zoiets van dat we die kant maar op moesten. We zijn bij deze camping uitgekomen ook omdat Friesland veel water heeft. Veel campings hebben een waterpartij aan, bij of op de camping. Aangezien een van onze dochters nog niet kan zwemmen, wilden we in ieder geval een camping waar geen open water is.’’

Wanneer zijn jullie hier aangekomen?

,,Bijna twee weken geleden. We gaan zondag weer weg.”

Wat doen jullie zoal op vakantie?

,,Zwemmen, als het weer het toelaat. En dat is wel weer het jammere, dat er alleen een buitenzwembad is. En fietsen, wandelen en we hebben een bootje gehuurd. Op een gegeven moment, omdat het weer zo slecht was, zijn we hier in de buurt nog naar het binnenzwembad geweest.”

Hebben jullie veel slecht weer gehad?

,,Dat valt eigenlijk wel mee, het was de temperatuur. Het was wat aan de koude kant, natuurlijk hebben we wel wat buitjes gehad, maar dat was voornamelijk ’s avonds of ’s nachts. Dus op zich viel dat wel mee, maar de temperatuur had iets hoger gemogen. Daar kunnen jullie ook niets aan doen.”

Wat is voor jullie typisch Friesland?

,,Ik heb niet specifiek iets heel Fries of zo, misschien meer het water en het bootje varen. Dat kun je bij ons in Twente niet zoveel.”

Hadden jullie voor corona al vakantieplannen?

,,We hadden nog niets geboekt, maar normaal gesproken gaan we altijd wel naar het buitenland. Dus het is echt wel door corona dat we in Nederland zijn gebleven, anders waren we wel naar het buitenland gegaan.”

Heeft Friesland er uiteindelijk voor onder gedaan?

,,Nee, qua type vakantie eigenlijk niet. Het is alleen puur het weer. Maar ja, dat hou je toch altijd in Nederland. Soms heb je een hele mooie zomer en soms wat minder.”

‘Zwemmen, als het weer het toelaat’

Nieuws

menu