Wat valt er in Smallingerland straks te kiezen bij de gemeenteraadsverkiezingen? De gemeente moet aan de slag met ruimtelijke ordening, en vooral met groei

Als dat vurig gewenste Lelylijn-station er straks komt, wil Smallingerland er klaar voor zijn. Met duizend extra woningen en als magneet voor ondernemers en innovatieve bedrijven. Welke prijs willen de partijen ervoor betalen?

Het winkelhart van Drachten moet volgens deskundigen 'indikken', zodat er in het centrum meer ruimte ontstaat voor woningen en groen.

Het winkelhart van Drachten moet volgens deskundigen 'indikken', zodat er in het centrum meer ruimte ontstaat voor woningen en groen. Foto: Jilmer Postma

De laatste raadsvergadering van Smallingerland vóór de verkiezingen, dinsdagavond, was een visionaire. De partijen stemden over vergezichten voor de komende jaren: de Cultuurvisie, de Omgevingsvisie, de visie over de bedrijventerreinen. Er was wat debat, de FNP vroeg - en kreeg- meer aandacht voor het Fries in de cultuur, maar alles kon met een hamerslag worden aangenomen. Een visie is tenslotte maar een visie, daar kun je nog alle kanten mee op.

Nieuws

menu