Roze Zaterdag wordt in Leeuwarden gevierd, en de politie wil ook graag roze zijn: 'U bent, beste lhbti'er, van harte welkom bij de politie'

De regenboogvlag gaat uit, een boot vol agenten vaart mee tijdens Pride. In aanloop naar en op Roze Zaterdag laat de politie zich graag zien als inclusieve en diverse organisatie.

Politiechef Gery Veldhuis (links) en Bastiaan Koop -medewerker crimeteam Drachten, getrouwd met een man en lid van Roze in Blauw - in gesprek over diversiteit binnen het korps.

Politiechef Gery Veldhuis (links) en Bastiaan Koop -medewerker crimeteam Drachten, getrouwd met een man en lid van Roze in Blauw - in gesprek over diversiteit binnen het korps. Foto: Jaspar Moulijn

Hij is drukbezet, maar Gery Veldhuis (62) maakt voor een gesprek over inclusiviteit en diversiteit bij de politie graag een uurtje vrij in z’n agenda. Nou ja, drie kwartier dan. De politiechef van Noord-Nederland zegt geen kans onbenut te willen laten om te vertellen hoe belangrijk hij dit onderwerp vindt. Ook uitgenodigd aan tafel is Bastiaan Koop (45) van het crimeteam Drachten en het homonetwerk Roze in Blauw.

Nieuws

Meest gelezen