De nasleep van rellen op Project X Haren. Telefoontjes naar familie en werkgever, sessies met een psycholoog, taakstraf en boete

In de dagen na Project X Haren, vandaag tien jaar geleden, stonden 46 (soms maar net) meerderjarige verdachten terecht. Dat ze hadden staan rellen op een feestje dat er nooit kwam, had behoorlijk wat impact, vertelt een 19-jarige van toen.

ME’ers die de politie zei achter de hand te hebben, moesten van verre voetbalwedstrijden komen en konden het centrum van Haren soms moeilijk vinden.

ME’ers die de politie zei achter de hand te hebben, moesten van verre voetbalwedstrijden komen en konden het centrum van Haren soms moeilijk vinden. Foto: Archief Kees van de Veen

‘Waar is dat feestje?’ Haren stroomde vandaag tien jaar geleden vol met duizenden (oudere) jongeren die op zoek waren naar een feestje dat er nooit zou zijn. Het op sociale media groot geworden Project X Haren mondde uit in chaos. Regionale en landelijke media beschreven in de dagen voorafgaand een nieuw fenomeen en waren erbij toen politie en overheid werden overrompeld. Niemand was voorbereid op de komst van zoveel mensen.

Nieuws

menu