De beleving van de Elfstedentocht moet via een musical aan de volgende generatie worden doorgegeven

De beleving van de Elfstedentocht doorgeven aan de volgende generatie via een musical. Dat is het doel van Kunstkade en de Stichting Beleef en Herinner. Zij willen de musical in 2022 opvoeren in een nog nieuw te bouwen pand in Leeuwarden.

Basisschoolleerlingen van De Stjelp in Baard ontwikkelden het educatieproject Elfstedentocht. Op de foto vlnr op de voorste rij: Hester Karsten, Silve Agricola, Ties Verweij en Jelle Wop de Groot verbinden hun lint met persoonlijk startbewijs van de Elfstedentocht digitaal met andere scholen.

Basisschoolleerlingen van De Stjelp in Baard ontwikkelden het educatieproject Elfstedentocht. Op de foto vlnr op de voorste rij: Hester Karsten, Silve Agricola, Ties Verweij en Jelle Wop de Groot verbinden hun lint met persoonlijk startbewijs van de Elfstedentocht digitaal met andere scholen. FOTO: MARCHJE ANDRINGA

,,Wie kent de Elfstedentocht?”, vraagt Natasja Kesteloo van Stichting Beleef en Herinner aan basisschoolleerlingen in Baard. Ruim de helft van de groep van 20 steekt enthousiast een hand op. Bij de vraag wie de tocht echt goed kent, blijven de handen laag. Deze generatie kent de tocht alleen van horen zeggen. De laatse Elfstedentocht werd 23 jaar geleden in 1997 voor het laatst gereden. „Wij willen dat jullie deze tocht wél meemaken en blijven herinneren”, zegt Natasja tegen de groep in Baard, waar de aftrap van het project plaatsvond.