De actiefilm Stjer (met een seriemoordenaar die het op Friese beroemdheden gemunt heeft) gaat in september in première

Bertrie Wierenga en Emiel Stoffers (rechts).

De Friese film Stjer draait vanaf maandag 6 september in de bioscopen. De actiekomedie is gemaakt door band De Hûnekop en regisseur Janko Krist (Omrop Fryslân, Man Bijt Hond).

Voor de film zijn dankzij de connecties van Krist en De Hûnekop-voorman Emiel Stoffers flink wat Friese artiesten gestrikt. Onder anderen actrice Bertrie Wierenga (bij het grote publiek bekend van soap Goede Tijden Slechte Tijden ), Twarres, Iris Kroes, Johannes Rypma, sterkste man Wout Zijlstra en wijlen Teake van der Meer maken hun opwachting.

Vooral die laatste deelname is bijzonder, vindt Krist. ,,As bern hawwe wy in soad nei syn kasettebandsjes heard. Wy wisten ek net dat hy siik wie, mar hy woe graach meidwaan.’’

In de film heeft een seriemoordenaar het voorzien op Friese artiesten. Aan hoofdpersoon Emiel Stoffers de taak om de moordenaar te pakken en de provincie te redden. ,,Ik bin tige grutst dat wy in echte bioskoopfilm makke hawwe’’, zegt Stoffers. ,,Ik hoopje dat de minsken yn Fryslân de film krekt sa geweldich fine as wy.’’

De film zal bij Pathé in Leeuwarden (locatie Tivoli) voor het eerst te zien zijn. Directeur Paul Beverwijk van de bioscoopketen heeft de film al gezien en moest naar eigen zeggen erg lachen. ,,Ik twijfel er niet aan dat de film een grote hit wordt’’, geeft hij aan.

De Friese première is op 6 september in Leeuwarden. Op 7 september zal de film in De Bios in Drachten voor het eerst te zien zijn, op 8 september bij CineSneek en op 9 september bij De Bios in Heerenveen.

Later vandaag vertelt regisseur Janko Krist op deze site alles over de uitdagingen van het maken van een film in coronatijd en blikt hij vooruit op de premières.

Nieuws

menu