De Streekboer wil 125.000 pukkelpompoenen redden

FOTO DE STREEKBOER

Door een hagelbui zijn 125.000 biologische pompoenen veranderd in zogenaamde 'pukkelpompoenen'. De Streekboer start een reddingsactie.

De pompoenen zijn van de familie Luring uit het Groningse Onstwedde. Zij kregen de pompoenen niet meer verkocht en daarom wil De Streekboer ze van de ondergang redden.

De pompoenen zijn volgens de verkooporganisatie nog heerlijk om te eten, ook al hebben ze een ruwe buitenkant. Eerder deed De Streekboer dat al met spinazie en bloemkool .

,,Als we heel Nederland op de been krijgen, kunnen we ervoor zorgen dat dit grote voedselschandaal in korte tijd wordt voorkomen'', zegt initiatiefnemer Janco Heida van De Streekboer. De bestellingen stromen al flink binnen, aldus Heida.

De pompoenen zijn vanaf deze week voor de actieprijs van €1,- via de website van De Streekboer en ook via Poiesz te bestellen. Op zaterdag worden de pompoenen geoogst en verspreid onder de afhaalpunten van de 69 supermarkten van Poiesz. Ook zijn ze vanaf volgende week in supermarkt Marqt te vinden.

Nieuws

menu