Door wie van deze zes journalisten wilt u worden geïnterviewd?

De zes journalisten. FOTO'S ANNET EVELEENS

De rollen omgedraaid: niet de journalist kiest, maar u. Wie van deze zes komt u interviewen? En waarover?

Dit zijn zes redacteuren van de Leeuwarder Courant. Normaal zoeken zij geschikte mensen uit om te interviewen, omdat die iets interessants te melden hebben, iets bijzonders hebben gedaan of meegemaakt, na lange tijd afscheid nemen van iets of wat dan ook.

Dat draaien we voor deze rubriek om. U, als lezer, kunt aangeven door wie u geïnterviewd wilt worden. En let op: U kunt alleen maar afgaan op het uiterlijk, we gaan geen namen vertellen of specialisaties. Ga er maar aan staan. Heer of dame? Glimlach of vorsende blik? Jong of iets minder jong? Dat afgaan op het uiterlijk hoeft niet lang te duren. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die elkaar voor het eerst zien al binnen drie seconden een eerste oordeel over elkaar hebben

Kijken en kiezen

In 2008 hebben we ook een keer zo’n serie omgekeerde interviews gedaan. Toen koos bijvoorbeeld iemand een journalist die er ,,neutraal, met een innemende positieve uitstraling’’ uitzag om met haar over Sartre, Spinoza en zijn tatoeages te praten. Een ander koos een interviewer met ,,een kritische blik’’ voor een zwaar verhaal over paalrot. En een liefdesmakelaar koos iemand met ,,een leuke kop en een relaxte uitstraling’’ - voor wie ze, ook al was hij getrouwd, tijdens het gesprek zo een geschikte partner uit haar mappen haalde...

Het is natuurlijk mogelijk dat u een van deze zes mensen kent, zo groot is Friesland nu ook weer niet. Misschien kent u er zelfs meer dan een, dat nemen we voor lief. Maar het idee is: kijken en kiezen. Een van deze mensen kan binnenkort met een notitieboekje tegenover u zitten en u het hemd van het lijf vragen. Waarover? Dat mag u vertellen. Waarom koos u juist voor deze journalist? Ook dat willen ze weten, als ze eenmaal bij u zitten.


Het is niet meer mogelijk om mee te doen.

Kleine waarschuwing : d eze foto’s heeft Annet Eveleens gemaakt in de tijd dat nog niemand wist wat corona was, of dat tijdens lockdowns mensen na verloop van tijd ander haar krijgen. Nummer 1 heeft zelfs inmiddels een baard. Het is dus mogelijk dat ze er in het echt net even anders uitzien.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland