De Koninginnebrug in Sneek gaat toch draaien op zondag

Openen en sluiten van de Koninginnebrug in Sneek vergt elke keer zo’n half uur. FOTO SIMON BLEEKER

Na kritische reacties uit de buurt en een gesprek met de brandweer hebben Stichting Waterstad Sneek en de gemeente Súdwest-Fryslan besloten om de Koninginnebrug toch te laten draaien op zondagen.

Het was de bedoeling dat de brug zondag 16 mei de hele dag open zou blijven, plus alle negen zondagen in juli en augustus. De gemeente en de Stichting Waterstad Sneek spraken van een proef, met het oog op het langetermijnplan om de binnenstad beter bevaarbaar te maken. Ze wilden kijken hoe het openen van meerdere bruggen uitpakt voor de binnenstad.

Na kritische reacties uit de buurt en een gesprek met de brandweer gaat het plan in de ijskast. „We snappen de zorgen van de bewoners en de brandweer en willen, samen met de gemeente, graag aan hun wensen tegemoetkomen”, zegt de organisatie. „Daarom staat er zondag gewoon een brugwachter bij de brug.”

Zwettebrug en Laatste Stuiverbrug

Het plan om de Zwettebrug en Laatste Stuiverbrug te openen gaat door. Vanaf donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei van 09:00 tot 19:00 uur worden de Zwettebrug en de Laatste Stuiverbrug op afroep bediend. Ze zijn dan steeds kort open voor vaarverkeer. De pilot loopt door tot en met augustus.

Nieuws

Meest gelezen