Henk de Jong verwacht dat Cambuur fit uit duel tegen Heracles is gekomen

Net als in de nacht van zaterdag op zondag kon Cambuur-trainer Henk de Jong van donderdag op vrijdag maar moeilijk in slaap komen. Alleen waren de gedachten die in zijn hoofd tolden een stuk fijner na de overwinning tegen Heracles dan zaterdagnacht na het pak slaag tegen Ajax.

Toch stond De Jong vrijdagochtend ondanks het slaaptekort monter op het veld. ,,Ik ben super trots’’, zei hij. Echt knap dat we dit kunnen. Wij verloren met 9-0, zij pakten in de laatste seconden de zege tegen AZ. Dan krijg je een boost. Eigenlijk was dit een onmogelijke prestatie van ons.’’

Heel lang nagenieten kunnen De Jong en zijn spelers niet. Zondag wacht alweer de uitwedstrijd tegen Sparta. Op Het Kasteel hoopt Cambuur de prima seizoenstart met 9 punten uit 6 wedstrijden een passend vervolg te geven.

De Jong kon nog weinig over de opstelling zeggen, zo kort na de wedstrijd tegen Heracles. Maar hij verwacht dat iedereen die donderdag speelde inzetbaar is. Doke Schmidt werd uit voorzorg gewisseld, maar die verwacht zelf ook dat de hamstring niet dwars gaat zitten in Rotterdam.

Erik Schouten is nog altijd niet inzetbaar. De Jong verwacht zaterdag wel Maxim Gullit en Marco Tol terug op de training. Als die laatste fit is, is de kans groot dat hij weer in het centrum van de verdediging gaat spelen.

Tegen Heracles stond Jhondly van der Meer voor het eerst in de basis. ,,Die heeft het prima gedaan’’, zei De Jong, die wees op de 52 passes die alle 52 goed waren.

Sparta staat met 6 uit 6 een paar plekken onder Cambuur, dat als nummer 8 het weekeinde aanvangt. ,,Maar het is een lastige ploeg’’, wist De Jong. ,,Maar voor ons zijn er geen makkies.’’

Nieuws

Meest gelezen