De Friesland beperkt premiestijging tot 3 euro

Het hoofdkantoor van zorgverzekeraar De Friesland. FOTO LC

De basisverzekering van De Friesland wordt volgend jaar 3 euro duurder. De zorgverzekeraar beperkt de premiestijging door voor het zevende jaar op rij in te teren op de reserves.

Dat heeft De Friesland donderdagochtend bekendgemaakt, op de laatste dag dat verzekeraars hun nieuwe premie voor 2021 moeten melden. De premie voor de basispolis stijgt naar 128,45 euro per maand.

De verruiming van vergoedingen in de basisverzekering en stijgende loonkosten in de zorg maken een verhoging nodig, meldt De Friesland.

De grote verzekeraars CZ en VGZ maakten woensdag al bekend de maandelijkse premie voor de basispolis met respectievelijk 8,65 euro en 4,50 euro te verhogen. Bijna alle zorgverzekeraars wachtten tot bijna aan de deadline met het prijsgeven van hun nieuwe premie. De Schiedamse verzekeraar DSW is een uitzondering. Die kondigde eind september al aan de premie met 6,50 te verhogen. Het kabinet had met Prinsjesdag een verhoging van vijf euro voorspeld.

De Friesland zag vorig jaar nog af van een premieverhoging, na een premiestijging van 8,50 euro voor 2019.

Sinds eind 2014 wendt De Friesland de reserves aan om premiestijgingen te dempen. Dit keer wordt er zo’n 13,5 miljoen euro voor aangewend. In totaal is er nu in zeven jaar tijd ruim 260 miljoen euro op de reserves ingeteerd.

Alle nieuwe premies worden bijgehouden op Gezondheidenco.nl. Je kunt ze hier vergelijken: Gezondheid&Co .

Lees ook [GEZONDHEID&CO] Het verschil tussen een naturapolis, budgetpolis en restitutiepolis

Nieuws

menu