Dat is twee: Stefan van der Pal 'gaat als een raket' en voltooit de Elfstedentocht ook fietsend

Stefan van der Pal tijdens de elfstedenfietstocht. EIGEN FOTO

Het zwaarste onderdeel moet nog komen, maar triatleet Stefan van der Pal rondde zaterdagmiddag rond 17.00 uur het tweede deel van zijn Elfstedenreeks af: de fietstocht door de provincie.

Vol goede moed stapte Van der Pal zaterdagochtend op de fiets, nadat hij vrijdagavond na vijf slopende zwemdagen weer op het droge kwam. Na Maarten van der Weijden is de Leeuwarder pas de tweede die de Elfstedentocht in een aantal dagen zwemmend voltooide.

Het ging zaterdag vrij goed. Van der Pal gaat volgens zijn vrouw Marianne Faber ,,als een raket’’ en hoewel hij na een een redelijke nachtrust meer energie had, was het met tegenwind wel zwaar.

Zondag volgt de derde en zwaarste etappe: 205 kilometer hardlopen. De start is om 6 uur en de hoop is dat Van der Pal het in dertig uren kan voltooien. De duursporter wordt begeleid door onder meer drie artsen die zijn lichamelijke en geestelijke gezondheid continu monitoren.

De verwachting is dat Van der Pal ergens maandag finisht in Leeuwarden. Een tijdstip is uiteraard nog niet bekend. Faber, positief: ,,Hy sjocht de lol der noch wol fan yn. Wy hiene wol skema’s, mar dy ha we gau loslitten.’’

Met de tochten wil de Leeuwarder geld ophalen voor Stichting Semmy, die als doel heeft de levensverwachting en overlevingskansen van kinderen met hersenstamkanker te vergroten. Er is momenteel bijna dertigduizend euro opgehaald.

Nieuws

menu