Dagelijks Leven breidt in Friesland verder uit met dementie-studio's

Een locatie van Dagelijks Leven. FOTO DAGELIJKS LEVEN

Dagelijks Leven gaat nog eens twee kleinschalige zorglocaties bouwen voor mensen met dementie en andere geheugenproblemen. Ze komen in Joure en Drachten.

Dagelijks Leven zegt woonruimte in de wijk aan te bieden met 24 uur per dag thuiszorg bij de hand. De studio’s zijn te huur en ook betaalbaar voor mensen met alleen AOW, zegt opstartmanager Anne Marie van ‘t Holt.

Dagelijks Leven bestaat zes jaar en beschikt volgens Van ‘t Holt inmiddels over 58 locaties in het hele land. In september is de eerste voorziening in Friesland geopend, in Heerenveen. In juni volgt een vestiging in Oosterwolde en nu is begonnen met de bouw van de locaties It Wikenhûs in Drachten (Alterhof) en It Blaauwhofhûs Joure (Ulohof). Die gaan eind september of begin oktober open.

De woonzorglocaties bestaan uit twintig studio’s, waarvan één voor een echtpaar, en een logeerkamer. Het zijn ,,open huizen” met ruime tuin, omheining en een poort, vertelt Van ‘t Holt. Van het personeel wordt verwacht dat ze ook het Fries beheersen. De drie locaties worden allemaal gebouwd door het Leeuwarder bedrijf Kimsma.

Nieuws

menu