Coronavirus heerst op zeven van vijftien locaties zorggroep Noorderbreedte: 29 bewoners en ongeveer 60 medewerkers besmet

De Batting in Harlingen. FOTO GOOGLE MAPS

Op zeven van zijn vijftien woonzorglocaties heeft zorggroep Noorderbreedte te maken met nieuwe coronabesmettingen.

In totaal zijn er op dit moment 29 bewoners besmet met het coronavirus en binnen de hele zorggroep zijn ongeveer 60 medewerkers besmet. De afdelingen waar de besmette bewoners verblijven zitten in quarantaine. Dat betekent dat bezoek daar alleen op afspraak mogelijk is en dat deze bewoners zoveel mogelijk verzorgd worden door een vaste groep medewerkers.

Locatie De Batting in Harlingen is in ieder geval tot en met donderdag 25 november gesloten voor bezoek, daar raakte een aantal bewoners, verspreid over de locatie, besmet.

Inge Zijlstra, voorzitter van de Hygiëne- en infectiepreventiecommissie van Noorderbreedte noemt het verontrustend dat de besmettingen toenemen. „Want wij zorgen voor ouderen met een kwetsbare gezondheid. Daarnaast kost de zorg voor besmette bewoners meer menskracht en juist nu zitten een heel aantal medewerkers in thuisisolatie vanwege een besmetting.”

Noorderbreedte geeft aan de benodigde zorg nu nog te kunnen bieden. Medewerkers werken nu regelmatig extra diensten om voor de zieke collega’s in te vallen.

Nieuws

Meest gelezen