Coronatesten van locatie Bilgaard spoorloos, 86 mensen moeten op herhaling

Bij de testlocatie in Bilgaard was het afgelopen dinsdag druk, zag buurtbewoner Wilfred de Jong. FOTO WILFRED DE JONG

Van 86 mensen die zich maandag in de Leeuwarder testlocatie in Bilgaard hebben laten testen op het coronavirus, is het slijmmonster zoekgeraakt. Ze krijgen met voorrang een hertest.

GGD Fryslân staat voor een raadsel. De buisjes zijn niet in het laboratorium in Deventer en ook in Bilgaard is niks achtergebleven. ,,Het moet ergens onderweg gebeurd zijn”, vermoedt woordvoerder Jan Arendz. De monsters worden per koerier naar de labs gebracht.

De eerste 24 mensen zijn donderdag opnieuw getest. De 86 gedupeerden krijgen met prioriteit hun uitslag doorgegeven, meldt de GGD. ,,Heel vervelend voor die mensen”, reageert Arendz.

Momenteel test GGD Fryslân zo’n 1900 mensen per dag op de vijf testlocaties. Niet eerder is de gezondheidsdienst zo’n grote partij afgenomen testmateriaal kwijtgeraakt., ,,Er gaat wel eens iets mis met een enkel buisje, dit is uitzonderlijk”, zegt Arendz. ,,In oktober waren ook eens 99 buisjes zoek, maar die kwamen net op tijd weer boven water. Gelukkig is het in 185.000 gevallen wel goed gegaan.”

Nieuws

menu