Corona-uitbraak ijlt na op oncologie-afdeling MCL: 'Een situatie als deze brengt mensen heel dicht bij elkaar'

Vier maanden na de corona-uitbraak op de afdeling oncologie van het MCL worstelt een deel van de verpleegkundigen en verzorgenden nog altijd met long-covid-klachten. ,,Het is elke dag een uitdaging de roosters rond te krijgen.”

Marjan Seefat, Iris Seefat en Ineke Witteveen (vlnr) in een binnentuin in het Oncologisch Centrum Leeuwarden. ,,Een situatie als deze versterkt de band. Wat dat aangaat heeft deze crisis ook wat positiefs gebracht.”

Marjan Seefat, Iris Seefat en Ineke Witteveen (vlnr) in een binnentuin in het Oncologisch Centrum Leeuwarden. ,,Een situatie als deze versterkt de band. Wat dat aangaat heeft deze crisis ook wat positiefs gebracht.” FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF

,,Op het moment zelf was ik wat grieperig, vooral kortademig. Ik lag veel op bed, logisch”, vertelt Ineke Witteveen. De 26-jarige verpleegkundige uit Wommels was een van de eerste medewerkers die begin februari besmet raakte met het coronavirus op de afdeling oncologie. Daar zijn kanker-patiënten opgenomen en krijgen op een aangrenzende afdeling andere kanker-patiënten voor een dagbehandeling, een chemokuur. ,,Wat me tegenviel was vooral het herstel, ik heb er meer dan een maand uitgelegen.”

Nieuws

menu