Corné van Erve: nieuwe horecamaatregelen 'doodsteek' voor kroegen en zalencentra

Corné van de Erve, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland in Friesland en eigenaar van Lokaal op Hatsum.

Corné van de Erve, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland in Friesland en eigenaar van Lokaal op Hatsum. FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF

Voor veel eetcafés en snackbars zijn de nieuwe coronamaatregelen nog te overzien, voor de natte horeca en zalencentra niet. ,,Voor die ondernemers is dit waarschijnlijk de doodsteek’’, zegt voorzitter Corné van Erve van Koninklijke Horeca Nederland Fryslân.

De horeca in heel Nederland moet voortaan om 22:00 uur sluiten. Vanaf 21:00 uur mag niemand meer naar binnen, zal premier Mark Rutte maandagavond bekendmaken .

Veel kroegen (natte horeca) kunnen dan beter dicht blijven. Daar komt het eigenlijk wel op neer, aldus Van Erve, omdat het kroegleven pas laat op gang komt. In zalencentra is nog maar ruimte voor groepen van maximaal dertig mensen, en dan ook nog op anderhalve meter afstand van elkaar.

Wel noemt Van Erve het ,,fijn’’ dat de horeca tenminste nog open mag blijven. ,,We maken er wel weer wat van.’’ Hij hoopt dat er in overleg met Veiligheidsregio Fryslân regionaal nog iets meer ruimte kan komen.