Containers overboord in Duits deel Noordzee

FOTO ANP

In het Duitse deel van de Noordzee is een aantal containers overboord geslagen.

De opsporing is in handen van de Duitse Kustwacht. De locatie is in de Duitse bocht, zo’n 100 mijl ten noorden van Schiermonnikoog. Kottervisser Sander Meijer van de NG12 Prins Maurits maakt er melding van. Collega’s van de kotter NG21 Maria Chris lokaliseerden vier containers op de zeebodem.

MSC Zoe

De vondst rijt oude wonden open vanwege het grote ongeluk met de MSC Zoe van begin 2019. Toen verdwenen 342 containers in zee. De vervuiling aan de Waddenkust was en is nog steeds groot.

Dat zal met deze lading vooreerst niet gebeuren. De windrichting is noord/noordoost, de golfrichting is vanaf woensdag noord.

Politiek Den Haag, waar de containerramp met de MSC Zoe nog het hele jaar onderwerp van discussie was, sloeg dinsdag de schrik om het hart. ,,Weer containers in de Waddenzee?’’ twitterde PvdA-Tweede Kamerlid Gijs van Dijk direct. ,,Ik hoop het toch niet. De pijn op de Waddeneilanden van MSC Zoe wordt nog iedere dag gevoeld en gezien.’’

Munich Maersk

De vissers wijzen naar de Munich Maersk, een containerschip dat op 2 december boven de Waddeneilanden voer. Het is met een lengte van 399 meter en een capaciteit van 19.630 containers ongeveer even groot als de MSC Zoe. Het schip vaart inmiddels in het Kattegat tussen Denemarken en Noorwegen.

Nieuws

menu