Cityswimmers Maarten van der Weijden in Dokkum krijgen alternatief in vorm van Grachtzwemmen

De 'hel van het Noorden' waar openwaterzwemmer Maarten van der Weijden het meest tegen opziet tijdens zijn 11stedenzwemtocht.

De deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de Cityswim in Dokkum om twee kilometer met Maarten van der Weijden te gaan zwemmen, krijgen een alternatief.

Ruim 150 deelnemers hadden zich ingeschreven om Van der Weijden al zwemmend een hart onder de riem te steken . Nadat bekend werd dat het niet verantwoord is het water in te gaan, ging de organisatie in Dokkum op zoek naar een alternatief. Dat is nu gevonden in het Grachtzwemmenop 9 september, gelijktijdig met de jaarlijkse admiraliteitsdagen in de stad.

,,We vinden het heel spijtig dat het meezwemmen rond de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden in Dokkum niet doorgaat. Met dit alternatief willen we het leed wat verzachten”, zegt Gert Oonk namens de organsatie.

Maarten van der Weijden komt waarschijnlijk maandag in de loop van de ochtend aan op het keerpunt in Dokkum. Hij hoopt maandagavond in Leeuwarden te finishen

Nieuws

Meest gelezen