Chaka zoekt opslagruimte voor inzameling Sint-Maarten

Chaka Jean Pierre. EIGEN FOTO

Met spoed gezocht: een pand in Leeuwarden om hulpgoederen voor de orkaanslachtoffers in Sint-Maarten in te zamelen en te sorteren.

Eilandbewoonster Chaka Jean Pierre, die nu bij haar ouders in Leeuwarden logeert, doet dit dringende verzoek aan bewoners en ondernemers in de stad.

Vrijdagmiddag maakte Jean Pierre via haar Facebookpagina bekend dat ze het Leeuwarder inzamelpunt is van een landelijke steunactie voor Sint-Maarten. Binnen mum van tijd werd ze overspoeld met reacties van mensen die kleding, schoenen en andere spullen willen doneren.

,,Eerst dacht ik dat ik de goederen wel kwijt kon bij een tante die buiten de stad woont, in Hallum. Maar aan de vele reacties te zien is daar straks veel te weinig ruimte. Bovendien melden zich ook veel vrijwillgers die graag willen meehelpen met het sorteren.’’

Jean Pierre hoopt dat iemand in Leeuwarden belangeloos een plek beschikbaar wil stellen. ,,Het zou mooi zijn als er ruimte is voor auto’s, zodat mensen ook zelf spullen kunnen brengen. En er moet een vrachtwagen bij kunnen om alles op te halen.’’ Voor het landelijke initiatief zijn al twee zeecontainers beschikbaar.

Alle (kinder)kleding, schoeisel, handdoeken en beddengoed is welkom, zegt ze. ,,Mijn partner zit daar nog. Die laat weten dat alle dagelijkse levensbehoeften welkom zijn.’’ Ondernemers vraagt ze batterijen, luiers en maandverband te doneren.

Tips en donaties zijn welkom op lwdhelptsxm@gmail.com . Zodra Jean Pierre geschikte opslagruimte heeft gevonden, maakt ze dat bekend.

Nieuws

Meest gelezen