Cambuur verliest kansloos bij Twente & veel schade bij nachtelijke brand bij supermarkt in Leeuwarden | nieuws uit Friesland van 8 en 9 april

Weekendoverzicht 8 en 9 april.

Weekendoverzicht 8 en 9 april.

Wat het begin moest worden van een ‘eindsprint’ - of in ieder geval een teken van leven - van SC Cambuur werd zondagmiddag een afstraffing in Enschede tegen FC Twente. Met een 4-0 nederlaag stapte Cambuur van het veld en dan was Twente nog mild geweest. Dat en meer in ons overzicht van het nieuws van de afgelopen 48 uur.

Wanneer er onder druk gepresteerd moet worden, zakte SC Cambuur dit seizoen telkens door het ijs. Trainer Sjors Ultee dacht dat de wedstrijd tegen FC Twente, een betere tegenstander, waar je van mág winnen en niet móet winnen, uitkomst kon bieden. Die gedachte kwam op geen enkel moment naar voren in de Grolsch Veste bij Cambuur. Het idee was dat Cambuur gewoon vrij zou kunnen voetballen tegen FC Twente, maar Twente gaf de Leeuwarders dusdanig weinig ruimte dat er van voetballen niets terecht kwam. De ploeg verloor met 4-0, mede door een goal van Sneker Michel Vlap . Voor hem voelde zijn doelpunt als een bevrijding.

Bedrijfsleider Sietse van de Jumbo in Camminghaburen: ‘It wie in koarte brân mar mei in protte skea’