Cambuur-verdediger Mac-Intosch inzetbaar tegen NEC

Calvin Mac-Intosch. Foto Henk Jan Dijks

Centrale verdediger Calvin Mac-Intosch kan vrijdagavond tijdens de start van de competitie spelen tegen NEC. Hij maakte op de laatste training voor dat thuisduel deel uit van de beoogde basisploeg.

Mac-Intosch testte twee weken geleden positief op corona en ging daarom in thuisquarantaine. Klachten heeft hij niet meer. ,,En eigenlijk ook niet gehad’’, zei De Jong. ,,Ik ben blij dat hij er weer bij is, want Calvin is zo belangrijk.’’

Centraal achterin krijgt Mac-Intosch gezelschap van Sven Nieuwpoort. Erik Schouten heeft nog last van zijn voet. De Jong verwacht dat Schouten na het weekeinde weer kan aansluiten.

De laatste weken werd het aanbod aan verdedigers steeds dunner. Tegenover de terugkeer van Mac-Intosch staat het afhaken van Alex Bangura, die last heeft van zijn been. Bangura speelde vorige week op de plaats van David Sambissa, die een knieblessure heeft.

De Fransman is op de weg terug, maar De Jong verwacht dat hij nog zeker twee weken nodig heeft. ,,Die missen we wel, want met Robin Maulun en Issa Kallon is dat echt een wapen op links.

Links achterin speelt Jasper ter Heide. In de voorbereiding bezette hij de rechterkant. ,,Maar hij heeft vier jaar op links gespeeld’’, weet De Jong. ,,Dit vond hij nog leuker ook.’’ Rechts achterin speelt Doke Schmidt.

Een meevaller is de snelle terugkeer van Robin Maulun. De creatieve Franse middenvelder haakte eerder deze week ziek af. ,,Maar die heeft gelukkig alleen wat verkeerds gegeten’’, aldus De Jong. Stanley Akoy, doelman Pieter Bos zijn de andere geblesseerden. Workumer Brett Minnema (18) is reservedoelman.

Hoewel de trainer de opstelling wel klaar heeft, kan er zo nog wat veranderen. Donderdagmiddag kregen de spelers de wekelijkse coronatest. De uitslag komt 24 uur later. ,,Sinds de uitslag van Calvin is het in spanning wachten op de uitslag. Er is altijd onzekerheid.’’

Opstelling: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Ter Heide; Hoedemakers, Jacobs, Maulun; Antonia, Mühren, Kallon.

Nieuws

menu