Cambuur-Utrecht stilgelegd om vuurwerk op veld, ME grijpt in na ongeregeldheden buiten stadion

De wedstrijd Cambuur-Utrecht is zondagavond een paar minuten na de aftrap even stilgelegd omdat mensen het stadion met vuurwerk binnenkwamen. Er werd wel weer afgetrapt, maar rondom het stadion was het onrustig. Mensen keerden zich tegen de politie en agenten werden bekogeld met flessen en vuurwerk.

In de Coopmansstraat werden containers in brand gestoken en op straat gegooid. In verband met de de ongeregeldheden werd de straat afgesloten. Op beelden is te zien dat er vuurwerk naar de politie en ME wordt gegooid. Ook werd een politiemotor vernield. Nadat de ME opgeroepen had om te vertrekken en enkele charges uitvoerde, vluchtten de relschoppers de woonwijk in.

Het Cambuurplein stroomde daarna snel leeg. Op dat moment was er veel politie op de been. Twee helikopters van de politie vlogen boven de Cambuurwijk rond en hielden de situatie in de gaten.

De achtergelaten politiemotor is later op de avond door de ME achter het hek bij het stadion gebracht.

 

 

Voor aanvang van de wedstrijd verzamelden zich zeker driehonderd mensen bij het stadion. Tientallen drongen bij de zuid-tribune het stadion binnen door een hek te forceren. De wedstrijd werd al na negentien seconden kort gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid.

 

Oproep

Op sociale media was van tevoren opgeroepen om zondagavond tijdens de wedstrijd Cambuur-Utrecht bij het stadion tegen de coronamaateregelen te protesteren. Cambuur en de MI-Side, de harde kern van de club, hadden voor de wedstrijd opgeroepen om niet naar het Cambuurplein te komen. Volgense de MI-Side wordt de club door de actie geschaad.

Bij verschillende wedstrijden in de eredivisie kwamen supporters dit weekend bij stadions samen. Bij twee wedstrijden (AZ-NEC en Heracles-Fortuna Sittard) drongen ze zelfs de stadions binnen, waarna de wedstrijden tijdelijk werden stilgelegd.

Dit weekend is de eerste competitieronde waarbij het publiek in verband met de maatregelen niet welkom is.