CDA haalt bakzeil: geen beperking coffeeshops Vliet

Het pand aan het Noordvliet waar coffeeshop Smokey naar toe wil verhuizen. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Het CDA heeft geen meerderheid gekregen om het Vliet coffeeshop-vrij te krijgen. Onder meer PvdA, Pal GroenLinks, D66 en VVD zijn tegen.

Het voorstel van het CDA om de komst van een tweede coffeeshop op het Vliet tegen te houden en voor de bestaande een uitsterfconstructie te bedenken, viel niet goed bij coalitiegenoten PvdA, Pal GroenLinks en D66. ,,De discussie over de Vlietzone is veel groter dan dit. Ik heb moeite met het criminaliseren van coffeeshops en gebruikers, aldus Bruijnincx van D66. ,,Het CDA grijpt de discussie over de Vlietzone aan om dit weer te agenderen. Ik vind dit bijna misbruik”, stelde Mirka Antolovic van de PvdA. Wat weer tegen het zere been was van Sytse Brouwer van het CDA.

De raad stemde unaniem voor twee moties van VVD en D66 die het Vliet er weer bovenop moeten helpen. Zo moet er een integrale aanpak voor de wijk komen en moet het college onderzoeken of er een verhuurdersvergunning kan worden ingevoerd. Ook moet er aandacht komen voor huisvesting van kwetsbare groepen.

Lees ook: CDA in Leeuwarden bindt strijd met coffeeshops aan

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland