Buurtbewoners zijn de dag na de rellen bij het Cambuurstadion nog aan het bijkomen van de schrik: 'Woon ik hier wel veilig?'

Van de vernielingen door een grote groep relschoppers rond het Cambuurstadion in Leeuwarden, valt niet veel meer te zien. Buurtbewoners praten druk na over de gebeurtenissen. De avond heeft indruk gemaakt.

Een groep medewerkers van de gemeente ruimt de rotzooi op na de onrust rond het Cambuurplein in Leeuwarden. Stoeptegels die uit er uit zijn gehaald om naar de politie te gooien worden vervangen.

Een groep medewerkers van de gemeente ruimt de rotzooi op na de onrust rond het Cambuurplein in Leeuwarden. Stoeptegels die uit er uit zijn gehaald om naar de politie te gooien worden vervangen. Foto: Anton Kappers

Er ligt een kapotte GO-scooter op de grond en op het asfalt van de Coopmansstraat zijn brandsporen te zien. Bij de huisartsenpraktijk tegenover het stadion zijn ze bezig een kapot raam te vervangen. Maar veel van de vernielingen zijn al opgeruimd. De stenen die gisteravond uit het plein werden getrokken om te gebruiken als projectielen richting de ME, zijn vervangen. De verbrandde afvalbakken zijn opgeruimd.

Schrik

Nieuws

menu