Buren overleden man Leeuwarden: 'Aan schietpartij gingen veel ruzies vooraf'

Aan de schietpartij in Leeuwarden van vrijdagavond, waarbij een 62-jarige man omkwam, gingen veel ruzies vooraf. Het getroffen paar was sinds anderhalf jaar getrouwd.

FOTO NOORDERNIEUWS/DE VRIES MEDIA

FOTO NOORDERNIEUWS/DE VRIES MEDIA

Wie van de echtelieden het wapen ter hand nam, wil de politie niet zeggen. Evenmin is nog duidelijk waar het vandaan komt. Wel staat vast dat er aan het incident een fikse ruzie voorafging.

Buren bereikte geregeld geschreeuw door de muren. Vooral in de late uurtjes was het raak, aldus een buurvrouw. En ook vrijdagavond drong de onmin van de Konvooistraat nummer 10 een belendende woning binnen. Omdat daar geregeld sprake van was, sloegen de bewoners van dit rijtjeshuis er geen acht op.

Maar vrijdagavond ging het anders dan anders. Tegen negenen klonken er ineens schoten. Vier, zegt de ene buur. Volgens een andere waren het er vijf. Een aanwonende ging ervan uit dat het onweer betrof. Iemand die iets verderop woont, meende aanvankelijk vuurwerk te horen.

Vrouw liep zelf naar ziekenwagen

Toen er twee ambulances in de straat verschenen, werd het de Leeuwarders duidelijk dat er iets goed mis was. Overburen zagen vanuit hun flat dat de 54-jarige vrouw vanuit de woning zelf naar de ziekenwagen liep. Haar 62-jarige man was achter het huis er werd per brancard vervoerd. Hij overleed aan de verwondingen die hij opliep bij de schietpartij.

De man streek jaren geleden met zijn eerste echtgenote neer in het buurtje in de Vrijheidswijk. Met deze vrouw, die overleden is aan kanker, heeft hij een dochter en kleinkinderen. De man werkte niet meer, vroeger verdiende hij zijn geld als dakdekker. Anderhalf jaar geleden hertrouwde de man met de 54-jarige vrouw, die ernstig ziek is.

‘Onderzoek loopt nog’

Buren zagen de man geregeld op zijn scooter rondrijden, soms nam zij achterop plaats. Ook hield hij de buurt schoon. Alle afval raapte hij van de straat.

De vrouw is met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Of zij is aangehouden, wil de politie niet zeggen. Die geeft aan niets anders kwijt te kunnen dan dat ,,het onderzoek loopt’’ en ze nog niet ,,met nieuwe feiten’’ naar buiten komt. De politie meldde eerder al er ,,geen vermoeden van te hebben dat er nog meer personen bij het incident betrokken’’ waren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Misdaad