Buorren Twa, de prijsvraag: wat vertelt de dokter?

Wat vertelt de dokter?

Omdat de strip Buorren Twa ongemerkt al bijna toe is aan zijn vijfduizendste aflevering in de Leeuwarder Courant, is het hoog tijd voor de jaarlijkse voorjaarsprijsvraag. Wie verzint de beste tekst?

Waar inzenders vorig jaar een Friestalige dialoog rond een koelkast moesten bedenken, kunnen ze ditmaal volstaan met een rake oneliner. Wat heeft de dokter hoofdpersoon Geart Oenema te vertellen?

De tekst hoeft niet te verwijzen naar de actualiteit, al is dat na een jaar met een eindeloze stroom medisch nieuws vast verleidelijk. Minstens zo belangrijk is de puntigheid. Om de boodschap van de arts in de ballon te laten passen, is twaalf woorden wel zo’n beetje de bovengrens.

Een jury beloont de beste strip met een passende prijs: het ieder jaar iets minder unieke T-shirt (er zijn er al twee in omloop) en een pakket met bier en chips, helemaal in de geest van Buorren Twa . En natuurlijk haalt de winnaar binnenkort de achterpagina van de LC .

Mail suggesties, met naam, woonplaats en telefoonnummer voor donderdag naar tips@lc.nl , onder vermelding van Buorren Twa.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Friese taal en cultuur