Bruidspaar uit Oosterwolde (Gelderland) krijgt 40 kubieke meter zaagsel in de tuin als stunt van vrienden

Een actie in Oosterwolde: het stel dat op het punt van trouwen stond, kreeg 40 kubieke meter zaagsel in de tuin.

Vrienden die stunts uithalen bij vrienden die gaan trouwen zijn er in alle soorten en maten. Van een cavia cadeau geven tot een huis vol bierflessen. Een actie in het Gelderse Oosterwolde van woensdagavond ging echter wel heel ver. Het stel dat op het punt van trouwen stond kreeg 40 kubieke meter zaagsel in de tuin.

Een bizar beeld woensdag bij een woning aan de Essenakker in Oosterwolde. Klopt dit wat je ziet als passant? Ja, daar ligt inderdaad een complete tuin bezaaid met zaagsel.

Een vriendengroep van de bruidegom had dinsdagavond de buurt tijdelijk op stelten gezet. De bewuste bruidegom zou, vertellen omstanders, de afgelopen jaren regelmatig bij bruiloften de leiding hebben genomen bij huwelijksstunts. Die zouden ver zijn gegaan. Nu hij ging trouwen was het  payback time .

Motivatie

De vriendengroep raakte extra gemotiveerd omdat de bruidegom zou hebben gezegd dat zij ‘toch niet in de achtertuin konden komen’. Dat liep even anders. Dinsdagavond, de avond voor de bruiloft, werd met groot materieel uitgerukt om de voor- en achtertuin van de woning om te toveren tot een verkapte boerderij.

Met een grote kraan werden de eerste balen over de woning gehesen. Toen die eenmaal op hun plek waren gelegd in de achtertuin kwam een vrachtwagen de straat ingereden. Die kieperde tussen de 30 en 40 kuub zaagsel uit. Met een bak werd later tientallen ladingen zaagsel over de woning heen gehesen, totdat de lading zaagsel twee meter hoog was.

Om het kersverse bruidspaar enigszins tegemoet te komen werd de toegang tot de garagedeur nog een beetje vrijgehouden.

De bijzondere attractie trok veel bekijks in de buurt. Het bruidspaar trouwde in een dorp verderop. Vanwege de coronamaatregelen ging een groots huwelijksfeest helaas niet door, maar door deze actie van de vriendengroep zal de trouwdag vast niet snel vergeten worden. 

Nieuws

menu