Bronzen penning voor heldenacties van Philip Allen uit Jubbega en Liesbeth Rinsma-de Vries uit Blije. Hoe bijzonder is dat?

Philip Allen uit Jubbega en Liesbeth Rinsma-de Vries uit Blije ontvingen woensdag een bronzen penning vanuit de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD). Sinds de oprichting van de Maatschappij in 1767 zijn er al vele onderscheidingen uitgedeeld.

Philip Allen uit Jubbega, die een oude buurman uit het water redde, met zijn vrouw Margriet en dochters Emma, Sophie en Faye, krijgt de onderscheiding uit handen van burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen.

Philip Allen uit Jubbega, die een oude buurman uit het water redde, met zijn vrouw Margriet en dochters Emma, Sophie en Faye, krijgt de onderscheiding uit handen van burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen. Foto: Rens Hooyenga

Volgens het jaarverslag zijn er in 2021 redders van 46 gevallen beloond met een onderscheiding, twaalf van deze bekroningen waren voor reddingsacties die in 2021 plaatsvonden. Er zijn vaak meerdere mensen betrokken bij een redding. Zo kregen landelijk vorig jaar 65 redders een bronzen penning, 27 een zilveren en werden er negen oorkondes uitgereikt.

Nieuws

menu