Brok: 'It ferskil meitsje' tijdens Noordelijk Lijsttrekkersdebat

Arno Brok. FOTO ARCHIEF Foto: Niels Westra Niels Westra

Hij heeft er zin in, commissaris Arno Brok. Als voorzitter van het samenwerkingsverband van Fryslân, Groningen en Drenthe is hij maandagmiddag gastheer van het Noordelijk Lijsttrekkersdebat.

Het debat wordt voor de vierde maal gehouden en dit keer, gedwongen door de coronamaatregelen, in Den Haag. Anders was Campus Fryslân de arena geweest. ,,Wy binne de earste yn in rige debatten. In moaie tradysje’’, vindt Brok. Vijf lijsttrekkers en drie nummers twee van de acht grootste partijen kruisen de degens. ,,Chapeau dat se der binne.’’

De commissaris vindt het belangrijk dat Haagse topstukken zich buigen over thema’s die in de regio spelen. Het mag in Nederland niet Randstad versus de rest zijn. ,,Ik hoopje op in debat mei perspektyf. Nederlân is net one size fits all .’’

De inhoudelijke organisatie is in handen van de redacties van de Leeuwarder Courant , Friesch Dagblad en Dagblad van het Noorden , maar natuurlijk hebben de drie commissarissen – naast Brok zijn dat René Paas van Groningen en Jetta Klijnsma van Drenthe - wel een wensenlijstje. Zo willen ze dat de komst van de Lelylijn en uitbreidingen van het bestaande spoor ter sprake komen en hiermee lijken ze op hun wenken te worden bediend.

Het Noorden wil zich op meerdere fronten presenteren als oplossing, onder meer voor de volle Randstad die tegen zijn grenzen oploopt. ,,Wy binne hjir net begrutlik. Wy kinne op it mêd fan ekonomyske ûntwikkeling it ferskil meitsje’’, zegt Brok.

Het debat is vanaf 15.30 uur te volgen via www.lc.nl/debat .

Nieuws

menu