Dit is waarom BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie in Paviljoen de Leyen in Rottevalle onderhandelen over een nieuw Fries 'regeerakkoord'

Paviljoen de Leyen in Rottevalle. Op die locatie bouwen BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie de komende weken of maanden aan een nieuw Fries ‘regeerakkoord’.

De onderhandelingen tussen BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie over een nieuw Fries 'regeerakkoord' vinden plaats in Paviljoen de Leyen in Rottevalle. Op de voorgrond Abel Kooistra (BBB). Vervolgens met de klok mee: Auke Talsma (BBB), Margreet Jonker (CU), Matthijs de Vries (CU), Aebe Aalberts (CDA), Friso Douwstra (CDA), formateur Oebele Brouwer, Klaas Zwart (PvdA) en Edou Hamstra (PvdA).

De onderhandelingen tussen BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie over een nieuw Fries 'regeerakkoord' vinden plaats in Paviljoen de Leyen in Rottevalle. Op de voorgrond Abel Kooistra (BBB). Vervolgens met de klok mee: Auke Talsma (BBB), Margreet Jonker (CU), Matthijs de Vries (CU), Aebe Aalberts (CDA), Friso Douwstra (CDA), formateur Oebele Brouwer, Klaas Zwart (PvdA) en Edou Hamstra (PvdA). Foto: Jilmer Postma

De onderhandelingen vinden plaats in een bovenzaaltje van deze horecagelegenheid aan de oevers van het gelijknamige meer en aan een doodlopende weg. Formateur Oebele Brouwer, in het dagelijkse leven burgemeester van Achtkarspelen, leidt de gesprekken tussen de acht onderhandelaars. Namens BBB, de grote winnaar van de Statenverkiezingen, zijn dat Abel Kooistra en Auke Talsma en namens de PvdA Edou Hamstra en Klaas Zwart. Het Friese CDA zit met Friso Douwstra en Aebe Aalberts aan tafel en de ChristenUnie heeft Matthijs de Vries en Margreet Jonker afgevaardigd.

Praktisch en inspirerend