Brandweermannen Sneek in water geblazen door explosie op schip: 'We mogen van heel veel geluk spreken'

Bij het bestrijden van de brand op het schip in Sneek in de nacht van zaterdag op zondag zijn twee brandweermannen door een explosie in het water terechtgekomen. Twee anderen werden tegen de reling gesmeten.

Dat meldt de brandweer van Sneek op haar Facebook-pagina. De explosie deed zich voor toen de brandweerlieden de brand op de boot aan het verkennen waren.

Na de explosie ontstond er enige tijd lichte paniek. De brandweerlieden zijn uit het water gehaald en onderzocht in een ambulance. Behalve spierpijn en een verdraaide knie waren ze niet gewond. De brandweer van IJlst heeft na het incident het blussen van Sneek overgenomen.

Ontkend

Overigens ontkende een woordvoerster van de brandweer afgelopen nacht ter plekke expliciet dat er brandweerlieden gewond waren geraakt en deed berichten over een explosie af als een gerucht. 

Zondag verklaarde ze dat er bewust niets gezegd is over gewonden en explosie, omdat de familie nog niet was ingelicht. Veiligheidsregio was ook verrast dat de brandweer in Sneek zelf een bericht had geplaatst.

Lees ook: Grote brand op elektrisch jacht in Sneek geblust: geen gewonden

Nieuws

menu