Brandveiligheid bij Kwadrantgroep schiet tekort

Sietze Ziengs bij het brandwerend glas op de zolder van het brandveilige Hospice Marcelis Goverts Gasthuis. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

De brandveiligheid van meer dan de helft van de ouderenzorgpanden van de Kwadrantgroep is niet op orde. Dat stelt Sietze Ziengs, belast met brandveiligheid en legionellabeheer.

,,Van de 24 gebouwen die de Kwadrantgroep in gebruik heeft voor huisvesting van ouderen is meer dan de helft niet op orde. Er zijn herstelinvesteringen van vele tonnen nodig, die al jaren op zich laten wachten. Alleen al voor het zorgcentrum Talma Hoeve in Feanwâlden is 118.000 euro nodig'', zegt de projectleider en stafmedewerker.

Ziengs baseert zich op Brandveilig Gebruik Bouwwerk-rapporten die zijn opgesteld door een ingehuurd extern bureau. De 64-jarige Bolswarder is sinds 1982 in dienst van Palet, dat in 2015 onderdeel van de Kwadrantgroep werd. Hij is sinds 1986 belast met de brandveiligheid.

,,Twee jaar geleden zei ik al dat het code rood was, maar het is nog steeds niet opgelost”, zegt Ziengs. ,,Het is een geldkwestie.''

Lees meer in het LC+ artikel 'Brandveiligheid bij Kwadrantgroep niet op orde' .

Nieuws

menu