Bouwaanvraag café Black Horse Menaam ingetrokken

Het verwaarloosde café en zalencentrum Black Horse in Menaam is verkocht, wordt verbouwd en biedt straks ruimte aan acht tot tien wooneenheden. Foto: Catrinus van der Veen

Voormalige café Black Horse aan de Dyksterbuorren in Menaam is nog niet zo vervallen dat de gemeente Waadhoeke moet ingrijpen op grond van de zogenaamde ‘rotte kiezen-aanpak’.

Dan moet een pand zichtbaar ernstig beschadigd zijn of op instorten staan, schrijven ambtenaren in antwoord op vragen van Gemeentebelangen.

Die partij vroeg zich ook af waarom er niet gereageerd is op de aanvraag om er appartementen van te maken. Waadhoeke antwoordt dat de aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingetrokken. De gemeente is wel bereid te onderzoek of er medewerking kan worden verleend. Dit kan pas als er een nieuwe aanvraag komt.

Leegstand

Het pand staat sinds april 2015 leeg en ligt naast de leegstaande gemeentekantoren van de voormalige gemeente Menameradiel. Daarin wil zorgorgansiatie Kwadrantgroep dertig appartementen bouwen. De gemeente wil niet oordelen over plannen voor de Black Horse zonder deze planvorming mee te nemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland