Boeteregen na verkeerscontrole A7 (+video)

Een opvallende politieauto schiet achter de camper vandaan. Die heeft zojuist een beller betrapt. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een opvallende politieauto schiet achter de camper vandaan. Die heeft zojuist een beller betrapt. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

459 Bekeuringen deelde de politie afgelopen week uit tijdens verkeerscontroles in het kader van het project A7? Attent!

Agenten controleerden weggebruikers met name op de A7 tussen de Afsluitdijk en de Duitse grens, maar pakten ook de A6, A32 en A28 mee.

Het overgrote deel (355) van de boetes werd uitgeschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

De politie heeft een geheim wapen in de strijd tegen telefoongebruikers in het verkeer: een camper. De LC reed een dag mee met het surveillanceteam . In onderstaande video een verslag over hun werkwijze. ( App-gebruikers klikken hier. )

Overige opvallende vergrijpen: tweemaal werd een rijbewijs ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. Twee automobilisten werden geklokt op 195 en 186 kilometer per uur. In totaal gingen 24 hardrijders op de bon: zij overschreden de snelheidslimiet met meer dan 30 kilometer per uur.

Verder werd er nog een openstaande boete van 699 euro geïnd en werd een persoon ingesloten die nog een gevangenisstraf van 45 dagen had openstaan. Ook werd een verdachte aangehouden die zonder rijbewijs in een onverzekerde, niet APK-gekeurde auto rondreed. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Daarnaast negeerden elf vrachtwagenchauffeurs het inhaalverbod. Ook dit levert ze een ongewenste brief van het CJIB op.