Black Horse in Menaam wordt veilig gemaakt en verbouwd, maar is ook te koop

De nieuwe eigenaar van het verwaarloosde café en zalencentrum Black Horse in Menaam wil het pand verbouwen tot appartementencomplex. Foto: Catrinus van der Veen

Het voormalig café Black Horse aan de Dyksterbuorren in Menaam wordt zo gauw mogelijk veilig gemaakt. Dat heeft eigenaar bouwbedrijf Jelle Bruinsma in Harlingen, die het verpauperde pand wil ombouwen tot appartementencomplex, aan de gemeente toegezegd.

Wethouder Nel Haarsma van Waadhoeke ging, na kritische vragen vanuit de raad over de onveilige staat van het gebouw, in gesprek met het bouwbedrijf over de aanpak.

De nieuwe eigenaar zegt dat al is begonnen met het veilig maken van het pand door losse onderdelen met valgevaar vast te zetten of te verwijderen. Er zijn bouwhekken geplaatst en binnenkort worden de gevels aan de voor- en zijkant ook in de steigers gezet. Daarna volgt restauratie van de gevels, zodat de karakteristieke uitstraling van het gebouw behouden blijft.

De ontwikkelaar hoopt - zo laat Haarsma weten in een raadsmemo- op korte termijn met een concreet plan te komen over hoe het gebouw kan worden verbouwd tot appartementencomplex. Aan de wethouder is gezegd dat wanneer zich tussentijds een koper aandient, de ontwikkelaar ook open staat voor verkoop.

Nieuws

Meest gelezen