Bij Philips Drachten krijgen 200 mensen in juli een nieuwe baas

Philips koopt Amerikaans BioTelemetry voor 2,3 miljard euro ANP

In totaal tweehonderd werknemers van Philips in Drachten werken over een half jaar voor een andere baas. Zij hoeven niet te verhuizen.

De verkoop van het bedrijfsonderdeel Domestic Appliances (huishoudelijke apparaten) past in de strategie van Philips om zich volledig te richten op producten ten behoeve van de gezondheid. Vrijdag maakte het concern bekend voor 2,3 miljard euro het Amerikaanse BioTelemetry te hebben gekocht, een bedrijf dat op afstand over de gezondheid van hartpatiënten waakt.

Oud-Harlinger Henk Siebrand de Jong leidt de verkoop van Domestic Appliances. De divisie telt 7500 werknemers, verdeeld over vijf fabrieken. Op de vestiging in Drachten gaat het om zo’n 150 mensen op het innovatiecentrum, aangevuld met nog eens 50 medewerkers van andere afdelingen.

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat het verkooptraject tot de uiterste termijn is gerekt. In juli moet het proces voltooid zijn. Het hoofdkantoor van Domestic Appliances (600 werknemers) blijft in Amsterdam, inclusief de managementsdiensten voor onder meer de keukenapparatuur, strijkijzers en stofzuigers.

Lees hier een interview met Philips-topman Henk de Jong | De oud-Harlinger die vijf fabrieken van Philips moet verkopen

Nieuws

menu